Wilmer X live i Malmö

Den 12 augusti 2023 såg jag Wilmer X live när de spelade på Stora scenen under Malmöfestivalen.

Det var min 4:e konsert med Wilmer X i sommar och den 19:e totalt. Det är dock inte ofta jag varit på Malmöfestivalen. Gissar att detta var 2:a eller 3:e, men det är minst 10 år sedan sist.

Wilmer X inledde i fullt ös med ”För dum för pop” från albumet ”Primitiv” och det var massor av folk framför Stora scenen på Stortorget i Malmö.

Jalle Lorensson börjar med ett munsspelssolo innan resten av bandet följer med i en mycket bra ”Ah du, hur fan ser du ut” från ”Pontiac till Himmelen”. Kul text – och det är något speciellt att höra den i Skåne.

Mer rock’n’roll i ”Jag flippar ut”, som följs av härliga ”Om en hund mådde så här” från albumet ”Teknikens under”.

”Nu eller nästa liv” är kvällens första låt från Wilmer X senaste album ”Mer för dina pengar”. Det är en av de bästa låtarna på plattan. Regnet börjar tyvärr falla igen, men det skulle bli ännu värre lite senare. ”Den fria världen” är bra.

Fullt ös igen i ”Primitiv”. ”Silver” är bra och den följs av ”Jag är bara lycklig när jag dricker” och ”Slå dank” från debutskivan. Nu öppnar sig himlen rejält och det blir ett långt skyfall. Många paraplyn kommer upp.

Janne Lindén inleder med ett gitarrsolo och sen fyller hela bandet på i en grym version av ”Blod eller guld” från ”Djungelliv”. Regnet öser ner, men Wilmer X spelade som om solen sken.

Från albumet ”Mambo feber” spelas 2 låtar. Den första är ”Jag är ingen Romeo” och sedan ”Vem får nu se alla tårar” som även den är mycket bra.

”Bäst före dan efter” är bra, men den absolut bästa låten från senaste plattan ”Mer för dina pengar” är ”Slickar den hand som slår”. Helt suverän även på Malmöfestivalen.

Det är nästan aldrig lika bra att se en spelning på en festival som att se en konsert med bara det bandet alla köpt biljett för att se. Även om det är hemmaplan och det är 7:e gången Wilmer X spelar på Malmöfestivalen får man ändå lite av samma känsla denna kväll.

Det märks det dock inte så mycket av i ”Teknikens under”. Grymt ös och även lite allsång emellanåt.

”Hon är ihop med en insekt” är precis som vanligt otroligt bra.

Wilmer X lämnar scenen till stora applåder, men är snart tillbaka för extranummer i form av ”Spela under hot”.

Det var som alltid en mycket bra konsert av Wilmer X, men det var också en av de regnigaste konserter jag nånsin varit på och skinnjackan var totalt genomblöt efteråt.

Bästa låtarna var ”Hon är ihop med en insekt”, ”För dum för pop”, ”Jag flippar ut”, ”Spela under hot”, ”Slickar den hand som slår”, ”Ah du, hur fan ser du ut” och ”Vem får nu se alla tårar?”.

Wilmer X

Nisse Hellberg (sång, gitarr)
Jalle Lorensson (munspel)
Thomas Holst (bas, sång)
Sticky Bomb (trummor, sång)
Janne Lindén (gitarr)

Evenemang

  • Malmöfestivalen
Wilmer X Setlist Malmöfestivalen 2023

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.