Wilmer X live i Malmö

Den 25 april 2020 spelade Wilmer X live på Kulturbolaget i Malmö. Det var en spelning utan publik, men jag såg livestreamingen på YouTube.

Wilmer X är Sveriges bästa rockband genom tiderna och jag har sett dem live 12 gånger. Att se en livestreaming utan publik kan ju aldrig bli samma sak, men detta är den bästa livestreamingen utan publik jag sett hittills.

Jag är inte ensam om att gilla Wilmer X. När jag kollade hade livesändningen på YouTube över 7 000 tittare. Dessutom sändes spelningen på Facebook och Sydsvenskans hemsida. Jag vet inte om det stämmer, men jag såg en siffra på totalt över 10 000 tittare. Om man jämför med att KB tar in 850 besökare så är det ju ett saftigt ”publikrekord”.

Det var ett bra tryck på Wilmer X. Alla låtar var bra, men allra bäst var ”Hon är ihop med en insekt”, ”För dum för pop”, ”Blod eller guld”, ”Kyss dynamit” och ”Kör dej död”.

Se hela konserten på Kulturbolagets YouTube-sida:

Wilmer X

Nisse Hellberg (sång, gitarr)
Jalle Lorensson (munspel, sång)
Thomas Holst (bas, sång)
Sticky Bomb (trummor, sång)

Övriga musiker

Janne Lindén (gitarr)

Wilmer X Setlist Kulturbolaget, Malmö, Sweden 2020

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.