Wilmer X live i Öja

Den 22 juli 2023 såg jag Wilmer X live när de och Nationalteaterns Rockorkester spelade på Öja Krog utanför Ystad.

Det var dags för min 16:e konsert med Wilmer X (den första av tre på en vecka).

Wilmer X öppnade i ett rasande tempo med ”För dum för pop” och publiken var med direkt.

”För dum för pop” följs av en mycket bra ”Ah du, hur fan ser du ut”. Jalle Lorensson eldar på publiken i en grymt bra ”Jag flippar ut”.

”Nu eller nästa liv” är kvällens första låt från Wilmer X senaste album ”Mer för dina pengar” som kom förra året. Konsertens inledning är strålande. All den energi man saknade hos Nationalteatern finns nu på plats.

”Den fria världen” är bra, men ännu bättre är ”Primitiv”. Nisse sjunger hur bra som helst och Jalles munspel är underbart.

Det var några nya låtar gentemot konserterna förra året. Det var riktigt kul att höra ”Silver” live för första gången.

Lite senare inleder Janne Lindéns gitarrsolo klassikern ”Blod eller guld” från albumet ”Djungelliv”.

Jag hade sett Wilmer X live 15 gånger tidigare, men jag är tveksam på om de spelat ”Jag är ingen Romeo” från albumet ”Mambo feber” på någon av dessa. Därför var det extra kul att höra den i Öja.

”Vem får nu se alla tårar” är en av Wilmer X bästa ballader och alltid lika populär hos publiken.

Sedan följer 2 låtar från senaste plattan. Först ”Bäst före dan efter” som är bra, men ändå ingenting mot ”Slickar den hand som slår” som är ett nytt mästerverk av Wilmer X. Den inleds med ett av många härliga munspelssolon av Jalle. Det är den bästa låten från nya albumet ”Mer för dina pengar”. Ett enormt ös i en helt lysande rocklåt. Det spelar ingen roll att regnet faller när man hör sådana kanonlåtar.

Wilmer X är Sveriges bästa band och helt makalösa live. Nisse Hellberg (sång, gitarr), Jalle Lorensson (munspel), Thomas Holst (bas, sång), Sticky Bomb (trummor) och Janne Lindén (gitarr) visar ännu en gång hur bra en livekonsert kan vara.

”Teknikens under” är Wilmer X bästa album. De flesta andra låtar är faktist ännu bättre än titellåten även om den är jäkligt bra den också – speciellt live.

”Hon är ihop med en insekt” är kvällens bästa låt. Herregud vilket ös det är – hela låten igenom. Makalöst bra!

Wilmer X lämnar scenen till stora applåder, men är snart tillbaka och en lysande konsert avslutas med en fantastisk ”Spela under hot”. Återigen ett rasande tempo och hög volym. Härligt!!!

Bästa låtarna var ”Hon är ihop med en insekt”, ”För dum för pop”, ”Jag flippar ut”, ”Slickar den hand som slår”, ”Spela under hot”, ”Blod eller guld” och ”Vem får nu se alla tårar?”.

Wilmer X

Nisse Hellberg (sång, gitarr)
Jalle Lorensson (munspel)
Thomas Holst (bas, sång)
Sticky Bomb (trummor, sång)
Janne Lindén (gitarr)

Co-headliner

Wilmer X Setlist Öja Krog, Ystad, Sweden 2023

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.