Bryan Adams live i Malmö

Den 22 april 2022 såg jag Bryan Adams live på Malmö Arena.

Bryan Adams är en lysande artist och lika bra live som han alltid varit. Konserten skulle egentligen varit 2020, men blev som så många andra flyttade framåt i tiden.

Efter en (för) lång introvideo kommer Bryan Adams och bandet in på scenen och börjar konserten grymt bra. De börjar med ”Kick Ass”, som är en av de bästa låtarna på nya albumet ”So Happy It Hurts”.

Den följs av ”Can’t Stop This Thing We Started” från albumet ”Waking Up the Neighbours” och ”Run to You” från klassikern ”Reckless”.

Bryan Adams har gjort många kända ballader. En del av dom är sådär, men det är sannerligen inte ”Heaven”. Bryan gör en kanonversion av denna kanonlåt. Bästa låten så här långt.

”Go Down Rockin'” och i synnerhet ”It’s Only Love” är också mycket bra. De första 7 låtarna i konserten är grymt bra, men sedan kommer tyvärr några sämre.

Det blir bättre igen i den akustiska versionen av ”When You’re Gone” och bra allsång i ”(Everything I Do) I Do It for You”.

Keith Scott är en mycket bra gitarrist och det visar han bl a i den suveräna ”One Night Love Affair”. ”18 Til I Die” är också bra.

Publiken är lite småtrög större delen av kvällen, men när Bryan Adams börjar sjunga ”Summer of ’69” lyfter taket på Malmö Arena. Herregud vilken bra låt denna klassiker är.

Därefter låter Bryan Adams publiken önska några låtar. De 2 första var lite konstiga önskningar, men tack och lov för ”the big guy with the shiny head”. Äntligen får vi åter höra ”Kids Wanna Rock” live och det märks att hela bandet blev glada över denna önskning. Fullt ös!

Bandet gör en bra version av ”Cuts Like a Knife” och lämnar sedan scenen. Efter en liten stund är de tillbaka för extranummer.

Det börjar med titellåten på nya skivan ”So Happy It Hurts”, som är mycket bra. ”Never Gonna Rain” är inte lika bra och efter den lämnar alla utom Bryan Adams scenen.

Bryan gör själv en mycket bra akustisk version av ”Straight from the Heart”. Han får lite hjälp av publiken med allsång. Det är enda låten under kvällen han spelar munspel i – det hade gärna fått varit flera.

Konserten avslutas med balladen ”All for Love”.

Det var en mycket bra konsert. Bryan Adams sjunger lika bra som han alltid har gjort. Bästa låtarna under kvällen var ”Summer of ’69”, ”Kids Wanna Rock”, ”Heaven”, ”One Night Love Affair”, ”It’s Only Love”, ”Can’t Stop This Thing We Started”, ”So Happy It Hurts” och ”Straight from the Heart”.

Men det var också många låtar jag saknade, t ex ”There Will Never Be Another Tonight”, ”House Arrest”, ”Not Guilty”, ”Only the Strong Survive” och ”Long Gone”. Av de 20 låtar med Bryan Adams jag tycker är bäst spelades bara 7 st.

Normalt sett hade jag även bäddat in några videos jag spelade in under konserten, men tyvärr inte denna gång. Dagen efter konserten togs de bort från YouTube och jag fick ett par mail med varningar om avstängning. Lite väl överdrivet kan jag tycka. Jag har laddat upp många livevideos tidigare. Jag har aldrig tjänat ett öre på dem. Inget annat band har någonsin agerat på samma sätt som Bryan Adams (eller ja, det är väl hans management). Läste i Aftonbladet att de inte fick fotografera från konserten i Stockholm dagen före om inte de skrev under ett avtal om att Bryan Adams management fick bestämma vilka bilder som skulle publiceras.

Här kommer istället en livevideo från 2019.

Band

Bryan Adams (sång, gitarr, munspel)
Keith Scott (gitarr, sång)
Pat Steward (trummor)
Solomon Walker (bas, sång)
Gary Breit (piano, sång)

Bryan Adams Setlist Malmö Arena, Malmö, Sweden 2022, So Happy It Hurts Tour

2 Responses

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.