The Quireboys live i Malmö

Den 14 april 2022 såg jag The Quireboys live på Kulturbolaget i Malmö.

Jag hade sett 5 mycket bra konserter med The Quireboys och hade höga förväntningar. Ett par veckor före spelningen kom dock beskedet att sångaren Spike hade fått sparken från The Quireboys.

När kvällen började visste jag inte riktigt vad jag hade att se fram emot. Inte blev det bättre av att KB inte var mer en halvfullt. Jag har varit på KB massor av gånger, men kan inte minnas någon konsert med mindre publik.

The Quireboys kommer in på scenen och startar med ”I Love This Dirty Town”, som är en av deras bästa låtar. Musiken låter lika bra som den alltid gjort, och även om Guy Griffin långtifrån är samma sångare som Spike låter även sången ganska bra. Den följs av ”Misled” och strax därefter en bra ”Turn Away”.

”There She Goes Again” är en kanonlåt som jag alltid gillat. Den är bäst så här långt.

The Quireboys klarar sig fint i de ösigare låtarna, som t ex ”Long Time Comin'”, men skillnaden på sången i de lugnare låtarna som t ex ”Roses & Rings” och inte minst ”Mona Lisa Smiled” är uppenbar. De är helt lysande låtar, men de låter inte lika bra som tidigare.

Jag har ingen aning om varför Spike och de övriga bandmedlemmarna blev ovänner. Jag vet inte vem som har rätt eller fel i det som skrivits. The Quireboys är fortfarande ett mycket bra rockband, men det är ingen tvekan om att Spike saknas på scen. Både som sångare och genom sin personlighet.

Jag vet inte vad som är orsaken till att The Quireboys inte spelade klassikerna ”Hey You” och ”Sweet Mary Ann”, men jag saknade dem mycket.

”This Is Rock’n’Roll” är en av kvällens bästa låtar, liksom förstås ”I Don’t Love You Anymore”.

Sista låten före extranumret är ”7 O’Clock” som också var mycket bra.

Kvällens enda extranummer är ”Sex Party”.

The Quireboys spelade 16 låtar på knappt 1,5 timme. Det var en bra konsert, men jag har sett dem mycket bättre. Kvällens bästa låtar var ”I Love This Dirty Town”, ”Turn Away”, ”This Is Rock’n’Roll”, ”I Don’t Love You Anymore” och ”7 O’Clock”.

The Quireboys

Guy Griffin (sång, gitarr)
Paul Guerin (gitarr, sång)
Keith Weir (klaviatur)
Pip Mailing (trummor)
Nick Mailing (bas, sång)

Förband

The Quireboys Setlist Kulturbolaget, Malmö, Sweden 2022, a bit of what you fancy 30th Anniversary Tour

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.