Dan Baird & Homemade Sin live i Malmö

Den 12 juli 2017 såg jag Dan Baird & Homemade Sin live på St Gertrud i Malmö.

Jag hade sett fram emot konserten med Dan Baird & Homemade Sin och de skulle sannerligen inte göra mig besviken. De öppnade starkt med ”All the Same” och kanonlåten ”Shake It Til It’s Sore” från nya plattan ”Rollercoaster”.

Det märks verkligen att bandet gillar att spela på St Gertrud. De har en trogen publik som gillar detta fantastiska liveband. Dan Baird och Mauro Magellan spelade båda i The Georgia Satellites på 80-talet och i ”The Myth of Love” från den tiden rockade de loss ordentligt.

”Mon Cheri” är en annan kanonlåt från Satellites-tiden. Sedan kommer 2 av de bästa låtarna från Dan Baird på 90-talet. Först ”Julie & Lucky” som är strålande, men ännu bättre är den fantastiska ”I Love You Period”, som kanske är Dan Bairds allra bästa låt. Jäklar vilken rock’n’roll!!!

Nya albumet ”Rollercoaster” är mycket bra. En av de bästa låtarna från skivan är ”Knocked Out Cold”. Dan säger ”This is a song that was designed to be made in 1973”, varpå Warner svarar ”It is 1973, isn’t it?”. Dan pekar på sin panna och säger ”Up here it’s still 1973”. Bandet är på ett strålande humör. De skämtar, skrattar och skojar med varandra spelningen igenom. Det är alltid lika kul att se duktiga musiker som vågar släppa loss och inte ta allting på så stort allvar.

Under första set stod jag längst fram och fick på nära håll se vilka härliga gitarrister både Dan Baird och i synnerhet Warner Hodges är. Den lugnare ”All Over But the Crying” och den ösiga ”Dan Takes Five” är fullständigt lysande.

Ett helt suveränt första set avslutas med en kul cover på ”Shake Rattle and Roll”.

Efter en halvtimmes paus och lite reperation av teknik som strulade är Dan Baird & Homemade Sin på scen igen och drar igång med nya låten ”Licka Sense”.

Det blir fullt ös med The Georgia Satellites största hitlåt ”Keep Your Hands to Yourself”. Vilket härligt tryck det är på konserten!

”Love Gone Wrong” är kanske den bästa låten på nya skivan ”Rollercoaster”, men det är ändå ingenting mot makalösa ”Crooked Smile”. Än en gång visar bandet upp vilka lysande musiker de är. Dan Baird och Warner Hodges öser på med elgitarrerna, Micke Björk lirar skön bas och Mauro Magellan öser på bakom trummorna.

”Woke Up Jake” från albumet ”Buffalo Nickel” var en överraskning, men det var inte den rockiga ”Sheila”, som även innehöll en bit av ”Do You Wanna Dance”. Ännu en underbar rocklåt från ett av världens bästa rockband (det allra bästa enligt Dr Rock som anordnar konserterna på St Gertrud).

Det blir en skön cover av Dions ”The Wanderer” före den fantastiska konserten avslutas med en enormt rockig ”Railroad Steel”. De brukar alltid vara otroligt bra, men jag undrar om jag någonsin sett Dan Baird & Homemade Sin så glada och på ett sånt härligt spelhumör tidigare.

Tekniken strulade lite även under andra set (Pontus Snibb från Bonafide försökte hjälpa till, men den ena högtalaren var lite envis), men det bekom inte bandet. De spelade, skojade, log och rockade vidare. En helt suverän kväll i Malmö!

Dan Baird and Homemade Sin Setlist St Gertrud, Malmö, Sweden 2017

Dan Baird & Homemade Sin

Dan Baird (Sång & gitarr)
Warner E Hodges (Gitarr & sång)
Micke Björk (Bas & sång)
Mauro Magellan (Trummor)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.