Dan Baird & Homemade Sin live i Malmö

Den 5 juni 2018 såg jag Dan Baird & Homemade Sin live på St Gertrud i Malmö.

Dan Baird hade en tuff tid bakom sig då han drabbades av leukemi förra sommaren och fick ägna hela hösten åt behandlingar.

Dan är nu frisk igen och det märktes direkt att han var riktigt spelsugen när han och bandet kom till St Gertrud i Malmö.

Konserten började i ett rasande tempo med underbara ”Six Years Gone”, hämtad från The Georgia Satellites platta ”In the Land of Salvation and Sin”. Det fortsatte med ”Love Gone Wrong”, som är en av de bästa låtarna från senaste albumet ”Rollercoaster”.

”Two for Tuesday” är en helt fantastisk låt – speciellt live. Det blev ett 8 minuter långt exempel på hur den bästa musiken i världen låter.

Sedan var det dags för ännu en Georgia Satellites-låt; ”The Myth of Love”. Det var en enormt bra inledning på konserten.

Efter ”Licka Sense” kom en ny höjdare genom ”Julie & Lucky”. Det var grymt bra, men ändå ingenting mot nästa låt. Dan Baird och Warner E. Hodges sjunger tillsammans i ”I Love You Period” och har riktigt kul på scen ihop. Förmodligen konsertens bästa låt. Fullkomligt lysande!

Första set fortsätter i fullt ös med en härlig version av ”Sheila” – och med några rader ur ”Do You Wanna Dance”. Det är inte klokt så bra det är.

”Crooked Smile” är ännu en grym rocklåt, med en fullkomligt makalös gitarruppvisning av Warner E. Hodges. Det måste vara en av världens absolut bästa gitarrister. Dan Baird & Homemade Sin är ett av världens bästa liveband. Det är 15:e gången jag ser dem live, men jag har aldrig sett dem göra ett lika bra första set.

Efter en halvtimmes paus drar de igång andra set med en härlig cover av ”Shake, Rattle and Roll”.

Den lugnare ”All Over But the Crying” och den ösiga ”Dan Takes Five” är helt lysande. Dan och Warner lirar gitarr, Sean på bas och Mauro är grym bakom trummorna.

”Shake It Til It’s Sore” från ”Rollercoaster” är bra och precis som förra året spelar bandet ”Woke Up Jake” från albumet ”Buffalo Nickel”.

Det blir fullt ös med The Georgia Satellites största hitlåt ”Keep Your Hands to Yourself”. Vilket härligt tryck det är på konserten!

Andra set innehöll ett par svackor, men avslutande ”I Dunno” var återigen strålande rock’n’roll.

Dan Baird & Homemade Sin gjorde en grymt bra konsert. Första set är det bästa jag någonsin sett med bandet – och det vill inte säga lite. Andra set innehöll ett par mindre bra låtar, men som helhet är det den bästa rockkonsert jag sett under 2018.

Dan Baird and Homemade Sin Setlist St Gertrud, Malmö, Sweden 2018

Dan Baird & Homemade Sin

Dan Baird (Sång & gitarr)
Warner E Hodges (Gitarr & sång)
Sean Savacool (Bas & sång)
Mauro Magellan (Trummor)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.