Dan Hylander & Orkester live i Jönköping

Den 28 oktober 2011 såg jag Dan Hylander & Orkester live på Jönköpings Teater.

Liksom tidigare under året börjar Dan Hylander i full fart – Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte är 3 kanonlåtar. Det är härlig rock’n’roll.

110331 Dan Hylander & Orkester (Nilla Nielsen)Men det är någon som saknas… En vecka före konserten hade tyvärr sångerskan Nilla Nielsen slutat. Jag tycker detta är väldigt tråkigt och kommer att sakna henne i bandet. Dan Hylander & Orkester är fortfarande mycket bra, men det är ingen tvekan om att bandet inte är lika bra utan Nilla, som jag tycker är Sveriges bästa sångerska. Den är inte heller bara hennes underbara sångröst som saknas – det gör även den akustiska gitarren, scennärvaron och den fina Higher Ground.

 

Dan Hylander & Orkester 111028Efter ett par lugnare låtar tar Janne Bark över sången med sin bästa låt – Bara en man. Jannike Stenlund sjöng sin alldeles nya singel – Längtan som ingen kan se.

 

 

Dan Hylander & Orkester 111028 (Stefan Nilsson)Stefan Nilsson är en av Hylanders turnéledare. Stefan är mycket trevlig och en av få som ser fler konserter än vad jag gör. I Jönköping var det 100:e gången Stefan såg Dan Hylander live. Jag tycker det är helt fenomenalt och Stefan hyllades med all rätt med en av Dans bästa låtar – Levandelivet. Att han sen också sett Status Quo ännu fler gånger är mest obegripligt… 😉

 

 

Dan Hylander & Orkester 111028Sedan blir det rock’n’roll med Farväl till Katalonien (tillägnas Zlatan), Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe, Skuggor i skymningen (tillägnas Ricky Bruch) och Vykort vykort.

Detta band består enbart av väldigt bra musiker och det är alltid svårt att säga vem som var bäst för kvällen, men denna gång var det nog Dan Hylander och Bobby Djordjevic som glänste mest. Bobbys allsång med publiken var en höjdare!

Det var en mycket bra konsert i Jönköping, men det märks tydligt i flera låtar att Nilla saknas…

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)
Caroline Melin (Sång)

Förband
Videos
Du är det vackraste

Bara en man

Längtan som ingen kan se

Levandelivet

Hjärtat är ett trubbigt instrument

Skuggor i skymningen

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.