Dan Hylander & Orkester live i Örebro

Den 6 maj 2011 såg jag Dan Hylander & Orkester live på Prisma i Örebro. Jag var under helgen på en stor konferens i Karlstad, men när de andra gick till fredagkvällens bankett åkte jag till Örebro. I och med detta slapp jag lyssna på Sven-Ingvars och fick istället ännu en konsert med Dan Hylander & Orkester. Rock’n’roll istället för dansbandsmög…

110506 - Dan Hylander & Orkester (Janne Bark)Det var en ganska sen klubbspelning på Prisma i Örebro. Detta gjorde bl a att den var lite kortare än normalt. Ljudet var också lite slamrigt i början, men efterhand blev spelningen bättre. Dan Hylander verkade vara på dåligt humör och detta är en av de sämre spelningar jag sett med bandet. Det var tack vare den suveräne gitarristen Janne Bark det ändå blev en hyfsad konsert.

Aldrig för sent att bli ung från nya plattan ”Den försenade mannen” var kvällens bästa låt – då var det riktigt bra tryck. Lika bra var Janne Barks låt Bara en man – jäklar vilket det ös det var. Även Farväl till Katalonien, Solregn och Skuggor i skymningen var ganska bra – liksom Jannike Stenlunds Tomorrow can wait.

110506 - Dan Hylander & Orkester (Jannike Stenlund)Nilla Nielsen var tyvärr sjuk och jag tycker hon saknades rejält – speciellt under en låt som Riberalta. Trots kort varsel vikarierade Caroline Melin med den äran.

Det var en hyfsad spelning och hyfsat mycket publik (många av de äldre gick dock i förtid). I slutet sågs även hockeylegenden Bengt-Åke Gustafsson digga till Svart kaffe.

Jag hann prata lite med Jannike, Johan och Svante (som åter var förband) innan jag åkte de dryga 10 milen tillbaka till Karlstad.

 

 

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)
Caroline Melin (Sång)

Förband
Videos
Förr var det värre än nu

Tomorrow Can Wait

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.