Dropkick Murphys live i Köpenhamn

Den 9 februari 2018 såg jag Dropkick Murphys live i Valby-Hallen i Köpenhamn.

Efter en strålande spelning av Flogging Molly var det Dropkick Murphys som skulle avsluta kvällen. Jag hade inte heller sett Dropkick Murphys live tidigare.

Trots likheterna i de irländska tonerna märktes det direkt att Dropkick Murphys är ett mycket tyngre band än Flogging Molly. Det var full fart i de inledande ”The Lonesome Boatman” och ”The State of Massachusetts”.

Det var mycket ”växelsång” mellan Al Barr och Ken Casey. En av mina favoritlåtar kom redan som 4:e låt. ”I Had a Hat” är en bra låt i härligt tempo.

Den följdes av ”Rebels With a Cause” som är nästan lika bra. Lite senare kom ”Blood”, som är en av kvällens mäktigaste låtar. Det var full fart både på bandet och publiken i den ösiga ”Johnny I Hardly Knew Ya”. Tempot sjunker lite i ”Rose Tattoo”.

Vilken kväll. Glen Matlock var visserligen sådär, men både Flogging Molly och Dropkick Murphys är helt lysande. Publiken dansar, sjunger, hoppar och mer eller mindre indränkta i öl.

En mycket bra konsert fortsätter med ”The Outcast”.

Det fanns en låt jag såg fram emot mer än alla andra. Som Liverpool-supporter har man hört världens bästa ”fotbollslåt” otaliga gånger. Den är förstås oslagbar med publiken på Anfield Road, men jäklar vilken häftig version Dropkick Murphys bjöd på 🙂

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone

Allsången fortsätter i ”Out of Our Heads” och ”Caught in a Jar”. Den låt jag såg mest fram emot var alltså ”You’ll Never Walk Alone”, men kvällens bästa låt var utan tvekan ”I’m Shipping Up to Boston” – herregud vilket otroligt ös. Helt fantastiskt.

Det var visserligen inte kvällens bästa låtar, men efter en hel konsert med tung och ganska aggressiv musik var det väldigt kul att se den avslutande ”Until the Next Time”. Efter några minuter vet jag inte hur många från publiken som fanns på scen tillsammans med Dropkick Murphys. Ett stort konfettiregn gjorde inte saken sämre.

Dropkick Murphys Setlist Valbyhallen, Copenhagen, Denmark 2018

Dropkick Murphys

Al Barr (sång)
Ken Casey (sång & bas)
James Lynch (gitarr & sång)
Tim Brennan (dragspel, mandolin, bouzouki, klaviatur, tin whistle & sång)
Jeff DaRosa (banjo, mandolin, bouzouki, munspel & sång)
Matt Kelly (trummor, bodhran & sång)
Lee Forshner (säckpipa)

Publik

4 000 st

Övriga artister
Betyg

5/6 – Peter T. Aagaard, Gaffa

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.