Europe live i Norje

Den 8 juni 2023 såg jag Europe live på Rock Stage under Sweden Rock Festival i Norje.

Jag hade aldrig hört Europe live tidigare och detta var den spelning jag hade sett fram mest emot. Visst hade jag hört deras hits många gånger, men Europe var aldrig ett band jag lyssnade speciellt mycket på. Det var först när Joey Tempest släppte sin helt suveräna soloalbum ”A Place to Call Home” 1995 jag insåg vilken lysande artist och sångare han är.

Jag har aldrig sett så många människor i publiken framför Rock Stage som när Europe kommer in på scenen och börjar spela ”Walk the Earth”, vilken följs av en mycket bra ”Seven Doors Hotel”.

Joey Tempest ropar ”Sweden Rock vi är tillbaka” varpå Europe drar igång en lysande version av ”Rock the Night”, som är en av deras allra bästa låtar. Det är tydligt att Europe är på ett strålande spelhumör och Joey Tempests röst är fenomenal.

Det fortsätter i samma tempo i ”Scream of Anger” och ”Last Look at Eden” innan det är dags för den strålande balladen ”Carrie”.

”Heart of Stone”, ”War of Kings” och speciellt ”Sign of the Times” är alla bra. Joey Tempest far fram och tillbaka över scenen och jonglerar med mic-stativet, John Norum levererar gitarriffen och Ian Haugland öser på bakom trummorna.

”Stormwind” och ”Ready or Not” är bra och i ”Superstitious” kommer en hyllning till Whitesnake och en liten del av ”Here I Go Again”.

Europe lämnar scenen, men är snart tillbaka för extranummer. ”Cherokee” är bra, men ingen låt är i närheten av den avslutande ”The Final Countdown”.

Iron Maiden och Sator skulle visa sig vara kanonbra dagen därpå, men bäst av alla på Sweden Rock Festival 2023 var Europe.

Bästa låtarna var ”The Final Countdown”, ”Carrie”, ”Rock the Night”, ”Sign of the Times” och ”Last Look at Eden”.

Europe

Joey Tempest (sång, gitarr)
John Norum (gitarr. sång)
John Levén (bas, sång)
Ian Haugland (trummor, slagverk, sång)
Mic Michaeli (keyboards, piano, sång)

Evenemang

Europe Setlist Sweden Rock Festival  2023, 2023 Tour

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.