Ian Hunter & The Rant Band live i Norje

Den 8 juni 2017 såg jag Ian Hunter & The Rant Band live på Sweden Rock Festival i Norje. De spelade på Rock Stage.

Ian Hunter är en legend. 1969-74 var han frontman i Mott The Hoople och sedan han började som soloartist i mitten av 70-talet har han gjort massor av bra låtar. Jag såg honom live för första gången i höstas på KB i Malmö och blev förvånad av att han fortfarande kunde rocka ordentligt. Dagarna före SRF fyllde Ian Hunter 78 år, men han verkar piggare än många andra som står på scen.

”Once Bitten Twice Shy” kommer som andra låt. Det är en av de första låtarna jag hörde med Ian Hunter och jag har alltid gillat den. Lite senare kommer ”Just Another Night” som är ännu bättre.

När Ian sätter sig bakom pianot och börjar spela ”All the Way from Memphis” blir det bra ös. Det är en av de allra bästa låtarna från tiden med Mott The Hoople och det märks att stora delar av publiken hört den många gånger tidigare.

The Rant Band består förutom Ian Hunter av en rad rutinerade och mycket duktiga musiker. Gitarristerna James Mastro och Mark Bosch är mycket bra. Ian Hunter växlar mellan gitarr och piano. Och till skillnad från nästan alla andra band på SRF spelar han munspel!!!

Efter en hyfsad version av ”Bastard” kommer konsertens höjdpunkt. ”23a Swan Hill” är en helt strålande låt. Den har en skön melodi, bra ös och magiskt munspel. I slutet av låten lämnar Dennis DiBrizzi keyboarden och börjar spela gitarr även han. Det kan vara Ian Hunters allra bästa låt.

När man ändå spelar en grymt bra låt är det ju lika bra att fortsätta med en till. ”Sweet Jane” är en klassiker av Velvet Underground. Jag har hört den med många artister, men Ian Hunter är en av de som gör den helt suveränt. Hela bandet öser på som om de var 30-40 år yngre, inte minst Mark Bosch på gitarr. ”23a Swan Hill” och ”Sweet Jane” var de bästa låtarna under spelningen.

Ian Hunter & The Rant Band lämnar scenen, men till stora applåder kommer de tillbaka efter en stund. Efter att David Bowie dog förra året skrev och tillägnade Ian Hunter honom låten ”Dandy”.

David Bowie hade i sin tur många år tidigare skrivit Mott The Hooples mest kända låt, ”All the Young Dudes”, som tillsammans med ”Goodnight Irene” avslutade en mycket bra spelning på Sweden Rock Festival.

Ian Hunter & The Rant Band Setlist Sweden Rock Festival 2017 2017

Ian Hunter & The Rant Band

Ian Hunter (Sång, gitarr, piano, munspel)
James Mastro (Gitarr, sång)
Mark Bosch (Gitarr, sång)
Paul Page (Bas, sång)
Steve Holley (Trummor)
Dennis DiBrizzi (Klaviatur, gitarr, sång)

Evenemang

Sweden Rock Festival

 

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.