Jesse Malin live i Lund

Den 1 mars 2023 såg jag en lysande konsert med Jesse Malin på Mejeriet i Lund.

Jag hade sett Jesse Malin live 2 gånger tidigare och visste att han var riktigt bra live. Jag skulle inte bli besviken denna kväll heller.

Turnén är också 20-årsjubileum av Jesse Malins första album ”The Fine Art of Self Destruction” och Jesse spelade alla låtarna från plattan.

Han inledde dock med ”The Way We Used to Roll”, som följdes av en helt makalös cover av The Pogues lysande ”If I Should Fall from Grace with God”.

”Queen of the Underworld” var första låten från ”The Fine Art of Self Destruction”. Den följdes av ”TKO”, som var bra, och ”Downliner”.

Den i särklass bästa låten från plattan är ”Wendy”. Jag tror dessutom det var det var den första låten jag hörde av Jesse Malin. Härlig rock’n’roll. Paul Garisto spelade trummor på ”The Fine Art of Self Destruction”, men han har inte varit med i bandet de gånger jag sett Jesse Malin. I Lund var han med och jäklar vad bra han var. Han var en stor anledning till att bandet rockade ännu mer än vad de gjort tidigare.

Jesse Malin bröt av med ett par låtar från andra skivor. ”Turn Up the Mains” från albumet ”New York Before the War” är en härlig rocklåt. Den är också ett bra exempel på vilket bra band Jesse Malin har med sig. Förutom Paul Garisto på trummor var det Derek Cruz på gitarr, James Cruz på bas och Rob Clores på keyboards.

Flera gånger under konserten hoppade Jesse Malin ner från scenen och gav sig ut bland publiken. Han var runt överallt.

Konserten fortsatte med resten av låtarna från ”The Fine Art of Self Destruction”. Först titellåten, och sedan bl a ”Riding the Subway” och ”High Lonesome”.

Mejeriet i Lund är en kanonbra konsertlokal och jag har sett många fantastiska konserter där (t ex Tommy Conwell & The Young Rumblers, Jason & The Scorchers, The Georgia Satellites, Maria McKee, Wilmer X och The Sinners). Det hade dock gått många år sedan jag var där senast… det var 1993. Det var väldigt kul att vara tillbaka och jag hoppas det blir fler konserter med bra band på Mejeriet de kommande åren.

Jesse Malin spelar akustisk gitarr på de flesta låtarna, men i sista låten före extranumren bytte han till elgitarr. ”All the Way from Moscow” är en mycket bra rocklåt och Paul Garisto öste på bakom trummorna.

Bandet lämnar scenen, men är snart tillbaka igen. Första extranumret var ”State of the Art” från senaste albumet ”Sad and Beautiful World”.

Inför sista låten kommer Trapper Schoepp och Carter Shilts tillbaka på scenen. En kanonbra konsert avslutas på bästa sätt – ”Meet Me At the End of the World” är en av kvällens bästa låtar. Jesse Malin ger sig återigen ut bland publiken.

Jesse Malin bjöd på en lysande konsert. De bästa låtarna var ”If I Should Fall from Grace with God”, ”Wendy”, ”All the Way from Moscow”, ”Meet Me At the End of the World” och ”Turn Up the Mains”.

Jesse Malin Band

Jesse Malin (sång, gitarr, munspel)
Derek Cruz (gitarr, sång)
James Cruz (bas, sång)
Paul Garisto (trummor)
Rob Clores (keyboards, sång)

Övriga musiker

Trapper Schoepp (gitarr – 20)
Carter Shilts (mandolin – 20)

Förband

Jesse Malin Setlist Mejeriet, Lund, Sweden 2023

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.