Kim Larsen & Kjukken live i Öja

Den 5 augusti 2017 såg jag Kim Larsen & Kjukken live på Öja Krog. Jag har lyssnat både på Kim Larsen och tidigare Gasolin’ under många år, men jag hade aldrig sett dem live tidigare.

Kim Larsen kommer in på scen linkande med käpp och sätter sig i en stol där han sedan sitter hela konserten, men det är ingen tvekan om att han fortfarande kan sjunga.

Spelningen började bra med gamla Gasolin’-låten ”Strengelegen” och därefter ”Dagen før”. Sedan kom en lång rad mindre bra låtar även om publiken gillar de flesta.

Första set avslutades dock på bästa sätt. ”Se din by fra tårnets top” var bra, men ”Det bedste til mig og mine venner” var något alldeles extra. Det är konsertens i särklass bästa låt och det är ett underbart ös.

Efter en halvtimmes paus kommer bandet upp för andra set, som inte börjar något vidare. Efter drygt halva setet är det dock dags för den bästa låt Kim Larsen / Gasolin’ har gjort – ”This Is My Life”. Kvällens version är bra, men ändå inte i närheten av de jag hört med Sator.

”Rabalderstræde” är hyfsat bra och extranumret ”Kvinde min” ännu bättre.

Kim Larsen & Kjukken är duktiga musiker och i sina bästa stunder är det en bra konsert, men jag hade förväntat mig en lite bättre setlista. Det är för många låtar som inte alls är bra. Jag hade gärna hört t ex ”Stakkels Jim” och ”Hva gør vi nu, lille du”.

Kim Larsen & Kjukken Setlist Öja Krog, Ystad, Sweden, Sommerturné 2017

Kim Larsen & Kjukken

Kim Larsen (sång, gitarr)
Karsten Skovgaard (gitarr)
Jørn Jeppesen (gitarr)
Jesper Haugaard (bas, kör)
Jens Langhorn (trummor)

Publik

Ca 2 000 st

Videos
Det bedste til mig og mine venner

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.