Metallica live i Köpenhamn

Den 11 juli 2019 såg jag Metallica live på Telia Parken i Köpenhamn.

Jag har lyssnat på Metallica i 30 år, men hade aldrig sett dem live tidigare.

Metallica startar i högt tempo med ”Hardwired” från senaste plattan. Den följs av den lysande ”The Memory Remains”. Det är en mäktig låt och det var mäktig allsång när Marianne Faithfull syntes på de stora bildskärmarna.

Sedan följer några mindre intressanta låtar innan det är dags för ”The Unforgiven” som är mycket bra.

En av kvällens bästa och tyngsta låtar är ”Sad But True”. James Hetfield sjunger bra och Lars Ulrich har kraft bakom trummorna. Grymt bra tryck i hela låten.

En höjdpunkt under konserten är när Robert Trujillo och Kirk Hammett bjuder på en låt av ett band från det land man spelar i. Några dagar tidigare hade de otroligt nog spelat och sjungit (!) Ebba Gröns ”Staten och kapitalet” på Ullevi i Göteborg. Vi hade diskuterat vad det skulle bli i Köpenhamn. Vi hade faktiskt gissat på rätt band. De drog igång ett välkänt intro – D-A-D:s ”Sleeping My Day Away” som följdes av Metallicas egna ”ManUNkind” och ”Orion”. Det var stort jubel och riktigt kul att se.

Den följs lite senare av en av kvällens absolut bästa låtar. Jag tror aldrig jag hört ”One” bättre. Helt magiskt.

Resten av konserten är mycket bra. Vi bjuds på ”Master of Puppets”, ”For Whom the Bells Tolls”, ”Creeping Death” och ”Seek & Destroy” före extranumren.

Metallica lämnar scenen, men är snart tillbaka till stora applåder. Extranumren inleds med en furiös ”Spit Out the Bone” innan det är dags för en av Metallicas bästa låtar. ”Nothing Else Matters” är grymt bra.

Allra bäst är dock den avslutande ”Enter Sandman”. Herregud vilken bra låt det är och vilken enorm publikrespons. Konserten var lite ojämn första halvan, men den kunde sannerligen inte slutat bättre.

Bästa låtarna under konserten var ”Enter Sandman”, ”Nothing Else Matters”, ”One”, ”Sad But True”, ”The Memory Remains” och covern av ”Sleeping My Day Away”.

Metallica

James Hetfield (sång, gitarr)
Lars Ulrich (trummor, sång)
Kirk Hammett (gitarr, sång)
Robert Trujillo (bas, sång)

Förband

  • Bokassa (jag såg dem ej)
  • Ghost

Publik

47 000

Metallica Setlist Telia Parken, Copenhagen, Denmark 2019, Worldwired Tour

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.