Nationalteaterns Rockorkester live i Norje

Den 10 juni 2022 såg jag Nationalteaterns Rockorkester live på Festival Stage under Sweden Rock Festival i Norje.

Jag hade sett Nationalteatern live 4 gånger tidigare och tycker att många av deras låtar är jättebra, men de senaste gånger jag sett dem var de inte lika bra som tidigare.

Låtarna är desamma, men numera är det bara Ulf Dageby och Håkan Nyberg kvar sedan storhetstiden. Det är inget fel på de övriga musikerna i bandet, men man får ibland en känsla av att lyssna på ett coverband (på de låtar Ulf Dageby inte sjunger).

”Sent en lördag kväll” var bra liksom ”Barn av vår tid” och ”Vi fortsätter spela rock’n’roll, men vi håller på att dö”. Matilda Sjöström sjöng bra i ”Hanna från Arlöv”.

Även om konserten går lite upp och ner så finns det en person inte gör det. Håkan Nyberg är helt lysande bakom trummorna. Tänk om hela bandet vore lika bra som honom.

Bäst av alla låtar var ”Livet är en fest”.

”Men bara om min älskade väntar” var också bra. Ulf Dageby fick hjälp av Matilda Sjöström och Stefan Missios med sången.

Totalt sett var det en hyfsad spelning av Nationalteaterns Rockorkester. Bästa låtarna var ”Livet är en fest”, ”Sent en lördag kväll”, ”Men bara om min älskade väntar”, ”Hanna från Arlöv” och ”Barn av vår tid”.

Någon i publiken spelade in hela konserten:

Nationalteaterns Rockorkester

Ulf Dageby (sång, gitarr)
Håkan Nyberg (trummor)
Håkan Svensson (gitarr, sång)
Kalle Gustavsson Jernholm (bas)
Ulf Stenberg (klaviatur)
Matilda Sjöström (sång)
Stefan Missios (sång, gitarr)

Evenemang

Nationalteatern Setlist Sweden Rock Festival 2022 2022

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.