Nilla Nielsen live i Kalmar

120428 Nilla Nielsen 3Den 28 april 2012 såg jag en grymt bra konsert med Nilla Nielsen på Pipes of Scotland i Kalmar. Det var 6:e gången jag såg denna fantastiska sångerska live och hon blir bara bättre och bättre.

Det var nästan 6 månader sedan jag såg Nilla live senast, men under den tiden har jag lyssnat desto mer på hennes skivor och även haft förmånen att få förhandslyssna på flera av låtarna på den kommande skivan (den första helt på svenska).

Redan på soundchecket förstod man att detta skulle bli riktigt bra. Nilla och hennes gitarrist Erik ”Bobo” Urban var hur bra som helst redan då.

120428 Nilla Nielsen 4När Nilla gick upp på scen kl. 21 på lördagskvällen var Pipes of Scotland fullt av förväntansfulla människor i publiken (120 st). Det är extra kul att det kom så mycket folk då Nilla bara spelat i Kalmartrakten ett par gånger tidigare. De skulle inte bli besvikna…

Nilla öppnade otroligt starkt med några av sina bästa låtar; The Girl You Used to Know, som är den första låten hon skrev, följdes av Ain’t Got Much och hennes allra bästa låt, Higher Ground.

120428 Nilla Nielsen 5bDärefter kom lysande versioner av Goldfish in a Bowl, Snow Leopard och den nya singeln Kommer inte att sova i natt. Den sistnämnda är en otroligt vacker kärlekslåt, som var en av tre låtar från det kommande albumet.

Munspelet kom äntligen fram under Not Ready! Mer munspel, Nilla! Du är mycket bättre på munspel än du brukar säga 😉

Ungefär mitt i konserten var det dags för en ny låt att spelas live för allra första gången. Nilla sa att hon var lite nervös, men jäklar vilken otrolig version av Så nära hon gjorde. Det är ännu en helt makalös låt som kommer att vara med på det kommande svenska albumet.

Den följdes av vackra och lite vemodiga I Don’t Know How to Fall in Love Anymore och den härliga You Should Know By Now.

120428 Nilla Nielsen 27Det enda negativa under spelningen var de delar av publiken som inte kan vara tysta. Om man nu vill snacka kan man väl för tusan hålla sig hemma eller gå på en pub som inte samtidigt har konsert! De allra flesta var dock på plats för att lyssna på ljuv musik.

Två av Nillas låtar med lite mer tempo i är tänkvärda The UFO Song (The Guinea Pig Song) och Then You Said I Made You Feel Unfaithful.

På slutet kom den 3:e nya låten, Om jag var gud för ikväll, som även den spelades live för första gången. Jag är otroligt imponerad hur Nilla kan sätta sina nya låtar så perfekt redan första gången. Jag har ju fått höra låten tidigare och visste den var kanonbra, men live växer den ännu mer.

120428 Nilla Nielsen 1En annan låt som verkligen växer live är Indian Heart. Denna tillhör egentligen inte mina favoriter bland Nillas låtar, men live blir den hur bra som helst.

Efter avslutande Found You fick Nilla och Bob massor av välförtjänta applåder och det blev ett par fina extranummer i form av Head Over Heels och Higher Ground.

Publiken hade dock inte fått nog utan det blev även ett 3:e extranummer – en fenomenal cover på den vackra Goodbye (en låt skriven av Steve Earle, som både han själv och Emmylou Harris spelat in).

Nilla Nielsen gjorde en otroligt bra spelning, liksom hennes gitarrist Erik ”Bobo” Urban. Det var jag långtifrån ensam om att tycka – läs gärna den fina recensionen av Mats Andersson i Barometern.

120428 Nilla Nielsen & Peter Hemgard 5En annan sak med Nillas spelning är att hon drog mer publik än vad både Melissa Horn och Pernilla Andersson gjorde när de spelade på Pipes Of Scotland för några år sedan.

Det var så himla kul att träffa Nilla igen. Denna vackra och glada tjej med sin magiska röst är sann inspiration!

Jag kommer att se många fler Nilla-konserter under året.

 

120430 - Barometern - Nilla NielsenBand

Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)
Erik ”Bobo” Urban (gitarr, kör)

Publik

120 (utsålt)

Recension

4 – Nielsen en ny vän – Mats Andersson, Barometern

Videos
Goldfish in a Bowl

Snow Leopard

The UFO Song (the Guinea Pig Song)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.