Nilla Nielsen live i Karlskrona

140802 Nilla Nielsen Karlskrona 18Den 2 augusti 2014 såg jag Nilla Nielsen live under eftermiddagen på Live Green Festival i Hoglands Park i Karlskrona. Senare på kvällen spelade Nilla även live i Kalmar.

Giget på Live Green föregicks tyvärr av ett rejält skyfall så förutsättningarna var inte de bästa, men Nilla gjorde ändå en mycket bra spelning denna lite kyliga eftermiddag. Live Green har miljötema, vilket passar Nilla alldeles utmärkt då hon är mycket engagerad i miljöfrågor och har skrivit flera låtar på temat.

Vi hann se lite av The Turnpikes som spelade före Nilla. Dessutom spelade Miriam Bryant, Jakob Hellman och många andra på festivalen.

140802 Nilla Nielsen Karlskrona 15

Nilla inledde med Ain’t Got Much, som handlar om att dela med sig. The Girl You Used to Know är en av de första låtarna Nilla skrev och den handlar om saknaden efter sin pappa.

Nästa låt är en av Nillas absolut bästa – Så nära är en otroligt fin kärlekslåt. Den har även blivit översatt och inspelad av en norsk artist (bra, men den kommer inte i närheten av Nillas original).

Make Me Believe är en mycket bra outgiven låt Nilla skrev i tonåren och som hon börjat spela igen det senaste året. Det hoppas jag hon fortsätter med – liksom flera andra guldkorn som finns i arkivet. The UFO Song (the Guinea Pig Song) är en allegori som handlar om att ge en röst åt människor och djur som inte har en egen att försvara sig med. Det är samtidigt en glad upptempolåt som alltid är populär hos publiken och drar stora applåder.

Not Ready är en av mina favoritlåtar. Bra låt, bra text, bra historia bakom – och Nilla spelar grymt munspel!!! Liquid Gold passade extra bra just denna dag då temat handlar om jordens vatten och hur vi använder det.

Head Over Heels och i synnerhet You Should Know By Now är mycket bra kärlekslåtar. En annorlunda kontaktannons följde och sist kom Nillas allra bästa låt – Higher Ground. Det var en mycket bra festivalspelning, men den riktiga magin kom senare på kvällen när Nilla spelade på Söderport i Kalmar.

140802 Live Green Festival posterBand

Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)

Evenemang

Live Green Festival

Nilla Nielsen Setlist Hoglands Park, Karlskrona, Sweden 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.