Nilla Nielsen live i Landskrona

130705 Nilla Nielsen 14Den 5 juli fyller jag år och jag firade födelsedagen 2013 med att se Sveriges bästa sångerska Nilla Nielsen live på Slottscaféet i Landskrona. Det blev en grymt bra konsert!

Nilla inledde konserten mycket bra med sköna Kommer inte att sova i natt. The Girl You Used to Know var den första låt Nilla skrev och det är en både vacker och sorglig låt som hon skrev till sin pappa. Lite senare spelade hon fantastiska Så nära (se videoklipp).

130705 Nilla Nielsen 15I början kom också några bra covers, Men bara om min älskade väntar, Leaving on a Jet Plane och Sång till friheten.

Not Ready är en av mina favoritlåtar med Nilla – kul historia bakom låten och underbart munspel. Jag har sett det på Facebook är en av de bästa låtarna från senaste skivan och det var ett tag sedan jag hörde den live senast. Goldfish in a Bowl är Nillas stora hit och en mycket bra låt, liksom The UFO Song.

Nilla sjöng magiskt i Hallelujah och jag blev jätteglad när hon tillägnade mig You’re Still Standin’ There. Nilla spelade på nytt munspel – på en av mina favoritlåtar av Steve Earle. Tyvärr tog minnet slut i kameran så videoklippet är ganska kort, men man hör ändå hur begåvad Nilla är – både som sångerska och som musiker.

130705 Nilla Nielsen 27Kom änglar, Ironic och What’s Up var några andra höjdare. Nilla bjöd på Skånsk reggae i härliga En annorlunda kontaktannons. Higher Ground är ett rent mästerverk och denna kväll var den helt otroligt bra. Om jag var Gud för ikväll är också en bra låt från senaste skivan.

Kvällens absoluta höjdpunkt var dock den andra födelsedagspresenten till mig. Nilla spelade Bite Me som är en av hennes bästa låtar. Det är en rocklåt som blir grymt bra live, även när hon spelar solo på en akustisk gitarr. Stort tack, Nilla – jag älskar den låten! Minnet i kameran var nu verkligen minimalt så det blev tyvärr inte så mycket inspelat.

Det var en härlig sommarkväll i Landskrona. Skönt väder, underbar musik och bättre födelsedagspresent än att höra Bite Me live med en av mina bästa vänner kan jag inte få!!!

Setlista
 • Kommer inte att sova i natt
 • Baby Can I Hold You (cover av Tracy Chapman)
 • The Girl You Used to Know
 • Men bara om min älskade väntar (Nationalteatern)
 • Så nära
 • Leaving on a Jet Plane (John Denver)
 • Not Ready
 • Sång till friheten (Björn Afzelius)
 • Jag har sett det på Facebook
 • Hallelujah (Leonard Cohen)
 • Goldfish in a Bowl
 • You’re Still Standin’ There (Steve Earle)
 • The UFO Song (the Guinea Pig Song)
 • Kom änglar (Lars Winnerbäck)
 • En annorlunda kontaktannons
 • Higher Ground
 • Om jag var Gud för ikväll
 • Bite Me
 • Ironic (Alanis Morissette)
 • What’s Up (4 Non Blondes)
 • Knockin’ on Heaven’s Door (Bob Dylan)

Övriga låtar minns jag inte

Band

Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)

Videos
The Girl You Used to Know

Så nära

Goldfish in a Bowl

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.