Queen + Adam Lambert live i Norje

160609 Queen + Adam Lambert 01Den 9 juni 2016 såg jag Queen + Adam Lambert live på Sweden Rock Festival i Norje. De avslutade kvällen på Festival Stage.

Jag var aldrig något stort fan av Queen, men de hade en del bra låtar. Jag hade aldrig sett dem live så detta var en av spelningarna på SRF jag verkligen såg fram emot. Jag skulle inte bli besviken.

Det var fullpackat framför Festival Stage. Jag tror inte det var många av de 33 000 besökarna som inte såg denna spelning. Vi lyckades komma riktigt långt fram och stod ca 10-15 meter framför scenen.

160609 Queen + Adam Lambert 03Det finns förstås få sångare som Freddie Mercury, men Adam Lambert sjunger också mycket bra. Queen har alltid haft en hel del ganska storslagna låtar och showen passar dessa bra. Det är en del filmsekvenser med Mercury, men det går aldrig till överdrift. Jag var faktiskt ganska imponerad över hur de skötte den balansen. Adam Lambert är ganska ödmjuk och bjuder på sig själv.

I Want It All är en grymt bra – kanske den allra bästa under kvällen.

Andra bra låtar var Hammer to Fall, Seven Seas of Rhye, Stone Cold Crazy, Killer Queen, We Will Rock You och We Are the Champions.

160609 Queen + Adam Lambert 05

Queen + Adam Lambert Setlist Sweden Rock Festival 2016, Festival Tour 2016

Queen + Adam Lambert

Adam Lambert (Sång)
Brian May (Gitarr, sång)
Roger Taylor (Trummor, sång)
Rufus Tiger Taylor (Trummor, slagverk)
Neil Fairclough (Bas)

 

Evenemang

Sweden Rock Festival

 

Recension

4 – Joacim Forsén, Aftonbladet

 

Videos
Hammer to Fall / Seven Seas of Rhye

We Will Rock You / We are the Champions

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.