Saxon live i Norje

Den 8 juni 2019 såg jag Saxon live på Sweden Rock Festival i Norje. De spelade på Festival Stage.

Jag hade sett Saxon live 4 gånger tidigare på Sweden Rock Festival och de har alla varit bra konserter – i synnerhet den förra. De skulle inte göra någon besviken denna dag heller.

Saxon började otroligt bra med ”Wheels of Steel”, ”Strong Arm of the Law” och ”Denim and Leather”. Det blåste rejält så ljudet försvann tyvärr lite ibland, men låtarna och bandet var lysande.

Förra gången jag såg Saxon spelade de på ett knökfull Rock Stage. Denna gång spelade de helt välförtjänt på Festival Stage och det var tur för det var massor av folk på plats. Den formidable sångaren Biff Byford tackade publiken många gånger under spelningen och det märktes att både han och resten av bandet var glada över att spela för en så stor publik.

”And the Bands Played on” var mycket bra. Det var även ”They Played Rock and Roll” och ”Power and the Glory” – ja jag kan nästan räkna upp alla låtar. Saxon var helt suveräna.

Det var bra tryck i ”Backs to the Wall” och ”747 (Strangers in the Night)”.

”Motorcycle Man” och ”Heavy Metal Thunder” var bra extranummer, men ingenting mot avslutningslåten. ”Princess of the Night” är en av de bästa hårdrockslåtar som finns och kvällens version var magisk.

Saxon gjorde en fullkomligt lysande konsert och var bästa bandet på Sweden Rock Festival 2019. Bästa låtarna var ”Princess of the Night”, ”Denim and Leather” och ”And the Bands Played on”.

Saxon

Bill Byford (sång)
Paul Quinn (gitarr)
Doug Scarrat (gitarr)
Nibbs Carter (bas, klaviatur)
Nigel Glockler (trummor)

Evenemang

Sweden Rock Festival

Saxon Setlist Sweden Rock Festival 2019 2019

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.