The Warner E. Hodges Band live i Malmö

Den 7 november 2023 såg jag The Warner E. Hodges Band och The Supersuckers live på Medley i Malmö.

Jag har sett Warner E. Hodges live massor av gånger. Framförallt med Dan Baird & Homemade Sin och Jason & The Scorchers där han varit gitarrist i båda banden. Jag har även sett honom live med sitt eget band två gånger tidigare. Förra gången var de helt fantastiska på Sweden Rock Festival 2022.

Medley var nästan fullt när The Warner E. Hodges kommer in på scen och öppnar med en mycket bra version av ”Gunslinger”. Den följs av ”Red Devil Road”, som är en av de bästa låtarna från nya albumet ”Soul Shaker”.

Första halvan av konserten består av egna låtar. ”I’m Your Man” och i synnerhet ”Preachin’ to the Choir” är mycket bra. Det precis den här typen av rock’n’roll som jag alltid älskat mest. Fullt ös och härliga elgitarrer.

Warner är på ett strålande humör och berättar att Dan Baird hjälpte till att skriva ”Plain Mean” till nya plattan (det gjorde även Joe Blanton). Bra låt!

Bandet låter oerhört tajt och bra. Shane Dixon är ny i bandet bakom trummorna, Jason Knight är kanon på bas och såväl Warner E. Hodges som Ben Marsden är grymt bra gitarrister.

Lite senare kommer ”Shine” som är den 3:e och kvällens sista låt från ”Soul Shaker”.

”Licka Sense” är en kanonbra cover av Dan Baird & Homemade Sin. Vet egentligen inte om man kan kalla det för cover då Warner E. Hodges själv var med i bandet.

Kvällens konsert är en i raden av konserter som The Warner E. Hodges Band och The Supersuckers gör tillsammans runtom i Europa. Warner berättar att det har varit något av det roligaste han varit med om nånsin och bjuder upp ”Metal” Marty Chandler på scenen. Tillsammans gör de en lysande version av Jason & The Scorchers ”Bible and a Gun”. Jag såg Jason Ringenberg spela samma låt solo på samma scen 1,5 månad tidigare och även om Jason gör ”Bible and a Gun” kanonbra så tycker jag den är bättre med helt band.

Warner E. Hodges har i alla år varit gitarrist i Jason & The Scorchers som är en av mina största favoritband. ”White Lies” är en av JATS allra bästa låtar. Eddie Spaghetti kommer också upp på scenen och vi bjuds på en sanslöst bra version av låten. Bandet har hur kul som helst. Warner, Ben och Marty är briljanta på gitarr och Eddie sjunger bra. Men inte nog med det. På slutet börjar Warner spela några riff på en ny låt och jag vet direkt vad som kommer.

”Take Me Home, Country Roads” är en helt makalöst bra livelåt. Det är John Denver som skrev denna klassiker, men det här är Jason & The Scorchers version. Ett helt enormt tryck på Medley.

Efter urladdningen i ”White Lies” och ”Take Me Home, Country Roads” hade nästan alla band spelat en lugnare låt, men inte The Warner E Hodges Band. De ökar tempot ännu mer och gör en av de bästa versioner jag nånsin hört av Neil Youngs ”Rockin’ in the Free World”.

The Warner E. Hodges Band bjöd på en kanonbra konsert och avslutningen var helt magisk. Herregud vilket ös!!! Bästa låtarna var ”Rockin’ in the Free World”, ”White Lies”, ”Take Me Home, Country Roads”, ”Bible and a Gun”, ”Preachin’ to the Choir” och ”Red Devil Road”.

The Warner E. Hodges Band

Warner E. Hodges (sång, gitarr)
Ben Marsden (gitarr, sång)
Jason Knight (bas, sång)
Shane Dixon (trummor)

The Supersuckers

Eddie Spaghetti (sång – låt 12-13)
”Metal” Marty Chandler (gitarr, sång – låt 11-14)

Övriga band

The Warner E. Hodges Band Setlist Medley, Malmö, Sweden 2023

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.