Ulf Lundell live i Malmö

Den 30 juli 2022 såg jag Ulf Lundell live i Folkets Park i Malmö.

Detta var 20:e gången jag såg Ulf Lundell live.

Han öppnade mycket bra med ”Den vassa eggen”, ”Ut ikväll” och ”Evangeline”. En alldeles strålande inledning på konserten och samma låtar som han öppnade med på Kronovalls Slott veckan före. Det skulle komma betydande skillnader senare under kvällen.

Lite senare kom en rasande version av ”Omaha”. En annan lysande låt som han inte spelade veckan före var ”Kapten Kidd”.

För jag vill se stadens ljus ikväll
Jag vill bryta ett ben
På nåt dansgolv
Jag vill kyssa en kvinna
I en gatlyktas sken

Resten av konserten var helt fantastisk. ”Ryggen fri” var suverän liksom ”Om det här är vintern”.

Bandet är otroligt tajt.. Janne Bark är strålande på gitarr, Andreas Dahlbäck (trummor), Surjo Benigh (bas), Jens Frithiof (gitarr), Marcus Olsson (klaviatur, saxofon) och David Nyström (klaviatur).

Jag älskar munspel. Inte så konstigt då kanske att jag tycker att ”Förlorad värld” från albumet ”På andra sidan drömmarna” är en makalöst bra låt. Kvällens version var grymt bra.

Konserten på Kronovall veckan före var mycket bra, men det saknades några av Lundells bästa låtar. I Malmö fick vi däremot höra dem. ”Kär och galen” var en av kvällens bästa låtar.

”Kär och galen” följs av ”Lycklig, lycklig” och ”När jag kysser havet”. I år är det 40 år sedan Lundell släppte albumet ”Kär och galen”. Nu spelade han de 3 klart bästa låtarna från skivan. Härligt!

Mitt i den suveräna ”Om sommaren” får vi ett långt och kul mellansnack. Det är dock inte samma som veckan före.

Ulf Lundell fyller 73 år i november, men jäklar vad han fortfarande kan rocka. ”Chans” har alltid varit en av hans bästa låtar live. Så även denna dag. ”Chans” var sista låten före extranumren och den var grymt bra. Janne Bark hjälper till med sången och Marcus Olsson är kanonbra på saxofon. Och publiken står för allsången – påeldade av Ulf Lundell själv som är på ett härligt spelhumör.

Bandet lämnar scenen, men är strax tillbaka för extranummer. Första omgången är fullt ös rakt igenom. Det börjar med ”Om jag hade henne”, som följs av kanonbra versioner av ”(Oh la la) jag vill ha dej” och ”Gott att leva”.

Bandet lämnar scen på nytt, men kommer in ännu en gång och avslutar en helt fantastisk och 2,5 timmar lång konsert med ren magi. Lundell börjar spela på sin akustiska gitarr och Bark fyller i på mandolinen. ”Hon gör mej galen” är den bästa svenska låten som finns. Den är helt enorm om jag blir lika glad varje gång jag hör den.

Kvällens bästa låtar var ”Hon gör mej galen”, ”Förlorad värld”, ”Kär och galen”, ”Lycklig, lycklig”, ”Chans”, ”Om sommaren”, ”Omaha” och ”Kapten Kidd”.

Band

Ulf Lundell (sång, gitarr, munspel)
Janne Bark (gitarr, mandolin, sång)
Jens Frithiof (gitarr, sång)
Surjo Benigh (bas, sång)
Andreas Dahlbäck (trummor)
Marcus Olsson (klaviatur, saxofon, sång)
David Nyström (klaviatur)

Ulf Lundell Setlist RETO Folkets park, Malmö, Sweden 2022

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.