Volbeat live i Norje

140607 Volbeat 01Den 7 juni 2014 såg jag Volbeat live på Sweden Rock Festival i Norje.

Volbeat stod för avslutningen på Festival Stage på Sweden Rock Festival 2014 – och vilken avslutning! Det danska rockbandet var helt lysande på scen och med undantag av The Rainmakers var de bäst av alla på årets festival..

Inför spelningen hade jag aldrig sett Volbeat live och inte heller lyssnat på dem jättemycket. Jag tycker de gör en grym version av I Only Want to Be With You (Dusty Springfield) och såg fram emot att få höra den – det fick jag inte… Men jag fick däremot höra en hel del andra grymma rocklåtar.

140607 Volbeat 04

Efter några låtar som var sådär i början kom spelningens absoluta höjdpunkt redan som 4:e låt. Lola Montez är sanslöst bra och Volbeat ett mycket bra liveband. Det är svårt att beskriva vilket jäkla tryck det var i denna fullkomligt lysande låt. Michael Poulsen är dessutom en grym frontman.

140607 VolbeatLola Montez följdes direkt upp med country… Lite grann i alla fall… En liten del av Ring of Fire (Johnny Cash) med rejäl allsång inleder Sad Man’s Tongue som också är mycket bra.

Heaven nor Hell tillhörde också de bästa låtarna. 16 dollars och Fallen sticker också ut. Cape of Our Hero är liksom Lola Montez en av de bästa låtarna från senaste albumet Outlaw Gentlemen & Shady Ladies.

Bland extranumren gillade jag mest The Hangman’s Body Count och The Mirror and the Rippor. Det var en mycket bra spelning som avslutade årets Sweden Rock Festival.

Och Volbeat vill jag se många fler gånger!

Volbeat Setlist Sweden Rock Festival 2014 2014, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

 

Volbeat

Michael Poulsen (Sång & gitarr)
Anders Kjölholm (Bas & sång)
Jon Larsen (Trummor & slagverk)
Rob Caggiano (Gitarr & sång)

 

Evenemang

Sweden Rock Festival

 

Videos
Ring of Fire / Sad Man’s Tongue

 

Still Counting

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.