Dan Baird & Homemade Sin live i Köpenhamn

Den 15 november 2018 såg jag Dan Baird & Homemade Sin live på Beta i Köpenhamn.

Dan Baird & Homemade Sin är ett av de rockband jag sett live flest gånger. Inte så konstigt när de också är ett av världens absolut bästa liveband. Senast jag såg dem var i somras då de gjorde en grymt bra spelning på St Gertrud i Malmö. Denna gången var det på Beta (vid Amager Bio) i Köpenhamn.

Konserten började på bästa sätt med en mycket bra version av ”Dixie Beaxderaunt” och sedan ”Love Gone Wrong” från albumet ”Rollercoaster”.

Det blir fullt ös med The Georgia Satellites största hitlåt ”Keep Your Hands to Yourself”. Nu är det ett härligt tryck det är på konserten!

Tempot dras ner betydligt i nya ”Adilyda”, men sedan är det fullt ös med underbara rocklåten ”I Dunno”.

”Fall Apart on Me” från albumet ”Circus Life” följs av Silver Little Lies från ”Get Loud”.

Dan säger att

”We don’t do many covers, but when we do we try to pick really nice ones”

Och så kommer en bra cover av ZZ Top:s ”Beer Drinkers & Hell Raisers”. Sedan ”You Broke It”, som är en av de bästa låtarna från nya plattan ”Screamer”.

Hela bandet är på ett strålande humör. De skämtar, skrattar och har hur kul som helst på den lilla scenen på den trånga rockklubben Beta. Dan Baird funderar en stund. Han har bestämt sig för vilken den sista låten före pausen ska bli, men nu ska han bestämma sig för låten före den. Dan Baird & Homemade Sin spelar alltid utan färdig setlista. Och de tar aldrig önskemål på låtar från publiken. Vilka låtar som spelas beror nästan alltid vad Dan känner för. Denna gång hade de spelat på Beta även kvällen före, så han vill även ha ganska mycket omväxling. När man har skrivit så många kanonbra rocklåtar som Dan Baird har gjort kan man ändra hur mycket som helst i setlistan – det blir alltid bra ändå. När Dan funderat klart visade sig det att den lilla väntan var väl värd. ”Six Years Gone” är en av de absolut bästa låtarna från tiden med The Georgia Satellites.

Efter ”Good Problem to Have” blir det 20 minuters paus innan det är dags för andra setet.

Dan Baird kommer tillbaka ensam på scen och gör en helt makalös version solo av den lugna ”Another Chance”. Resten av bandet kommer in på scenen och Warner Hodges fyller i med lite gitarr på slutet. Dan spelar några riff på elgitarren, Mauro Magellan trummar igång och sedan brakar det loss i en helt magisk version av ösiga ”Younger Face”. Båda dessa låtar är fantastiska, men det allra bästa är just övergången mellan låtarna. Det är sjukt bra. En av kvällens stora höjdpunkter.

Det blir ännu en härlig Georgia Satellites-låt: ”Open All Night”.

”Crooked Smile” är ännu en grym rocklåt, med en fullkomligt makalös gitarruppvisning av Warner E. Hodges. Det är 16:e gången jag ser dem live och de är alltid grymt bra.

Lite senare en ny höjdare genom ”Julie & Lucky”. Det var grymt bra, men ändå ingenting mot nästa låt. Dan Baird och Warner E. Hodges sjunger tillsammans i ”I Love You Period”. Det är ett sanslöst tryck i den trånga lokalen och konsertens bästa låt. Fullkomligt lysande!

Warner E. Hodges sjunger ”Something Like Love” innan det är dags för kvällens sista låt. Som många gånger förr avslutar de på bästa sätt, med rockiga ”Railroad Steel”.

Sommarens konsert kanske ett par låtar till som jag gärna hade hört igen, men båda konserter tillhör de absolut bästa jag sett under 2018. Ser redan fram emot nästa gång jag får höra dem live.

Dan Baird and Homemade Sin Setlist Beta, Copenhagen, Denmark 2018

Dan Baird & Homemade Sin

Dan Baird (Sång & gitarr)
Warner E Hodges (Gitarr & sång)
Sean Savacool (Bas & sång)
Mauro Magellan (Trummor)

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.