Diesel live i Winterbach

Den 15 december 2018 såg jag Diesel live på Lehenbachhalle i Winterbach utanför Stuttgart i Tyskland då han var förband åt Jimmy Barnes.

1989 köpte jag debutalbumet av Johnny Diesel & The Injectors och älskade det från första stund. Det blev också en stor framgång, framförallt på hemmaplan i Australien. Albumet låg  som högst 2:a i Australien.

Till nästa skiva hade namnet kortats ner till Diesel (egentligen heter han Mark Lizzote) och den musikaliska stilen ändrats mer åt blueshållet. Både den plattan ”Hepfidelity” och den följande ”The Lobbyist” toppade Australien-listan. 

Diesel har alltid varit en av mina största favoritartister från Australien, men jag hade aldrig hört honom spela live tidigare så jag såg verkligen fram emot denna kväll.

Diesel öppnade med en bra låt jag inte kan namnet på och den följdes av den lysande ”Since I Fell for You” från ”Johnny Diesel & The Injectors”.

Efter ännu en låt jag inte kan namnet på kom sedan min största favoritlåt med Diesel. ”Don’t Need Love” är en makalöst bra låt (även den från Injectors-plattan). Diesel gör den kanonbra solo på en akustisk gitarr. Detta är utan tvekan är grym gitarrspelare (en av världens bästa enligt Jimmy Barnes och jag säger inte emot).

Diesel kör bara 6 låtar under sin öppningsakt (han spelar även gitarr senare under hela Jimmy Barnes spelning). En av dessa är Neil Young’s ”Cinnamon Girl”, som Diesel spelat in på albumet ”Under the Influence”.

Sista låten är Diesel’s mest framgångsrika singel. ”Tip of My Tongue” fanns med på albumet ”Hepfidelity” och är en grymt bra låt.

Diesel Setlist Lehenbachhalle, Winterbach, Germany 2018, Give Me Saturday Night National Tour

Band

Diesel (sång, gitarr)

Headliner

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.