Dan Hylander & Orkester live i Halmstad

Den 31 mars 2011 såg jag min 3:e konsert med Dan Hylander & Orkester på en vecka – i Figarosalen på Halmstad Teater. Det var på nytt en kanonbra spelning, men på ett annat sätt än vad den på KB i Malmö var. På KB stod alla publiken upp hela tiden medan det i Halmstad var sittplatser. Det blir inte samma tryck i konserten, men å andra sidan fanns istället en stor innerlighet, värme och massor av humor. Halmstad var inte utsålt, men ändå ganska många i publiken.

110331 Dan Hylander & OrkesterNär Dan Hylander & Orkester inledde var det som tidigare Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte som direkt satte en hög nivå. Ett par låtar som lyfte ännu mer än tidigare var vackra Riberalta och Vänta på att dö.

Det finns alltid mycket humor och värme på scen när detta band spelar, men jag tror aldrig det varit så många skämt och mellansnack som under denna kväll – och publiken stortrivdes. Ian Wachtmeister, Per Gessle och Andreas Lokko var några av de som det skojades om.

110331 Dan Hylander & Orkester (Nilla Nielsen)Janne Barks rockiga Bara en man och Nilla Nielsens underbara Higher Ground var ett par av konsertens absoluta höjdpunkter och gjorde att den lyfte än mer.

Dan Hylander brukar alltid skämta om fotboll och denna kväll var inget undantag. När de var i Halmstad passade Dan också på:

”Dom säger att HBK ska vinna Allsvenskan. Ja, den dagen dom slår Halmia…”

110331 Dan Hylander & OrkesterFarväl till Katalonien bjuder på rejäl allsång och även i Solregn och Aldrig för sent att bli ung blir det rejält tryck i spelningen. Både Dan och Janne Bark bjuder på grymt gitarrspel.

När Svart kaffe drar igång är det inte längre många som sitter ner – det går bara inte när detta lysande band öser på som mest. Det fortsätter på samma sätt i Skuggor i skymningen och Vykort vykort.

 

Jag hade även denna gång det stora nöjet att prata med Dan, Nilla, Jannike, Bobby och Janne efter konserten. Det förvånade mig lite att det bara var Nilla som visste vem The Rainmakers var (som jag sett 2 gånger live under veckan – i Norge), men de var tyvärr aldrig så stora i Sverige som i vårt grannland. Jag hoppas dock att ett fantastiskt band kanske kan upptäcka ett annat… Janne berättade att han tillsammans med sitt gamla band The Radio (som jag fick erkänna att jag inte kände till) en gång i början av 80-talet spelat med en annan gammal rockhjälte – Gary US Bonds. Riktigt coolt tycker jag 🙂 Och Dan Hylander har ju på sig sitt orm-bälte som han fått av Ian Hunter.

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)

Förband
Videos
Förr var det värre än nu

Farväl till Katalonien

Solregn

Allt jag är

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.