Dropkick Murphys live i Norje

Den 9 juni 2022 såg jag Dropkick Murphys live på Rock Stage under Sweden Rock Festival i Norje.

Jag har sett Dropkick Murphys live 3 gånger tidigare och visste att det skulle bli en bra konsert.

”The Lonesome Boatman” är perfekt som inledningslåt, den får igång publiken direkt. Den följdes av en härlig version av ”The Boys are Back”.

Inledningen på konserten var helt fenomenal. ”The Boys Are Back” följdes av en ösig ”The State of Massachusetts” och sedan kom Dropkick Murphys bästa låt, ”Blood”.

Även om inledningen på konserten inte kunde varit bättre var det tyvärr någon som saknades. En av sakerna som gör Dropkick Murphys speciella är att de har två bra sångare som ”växelsjunger”. På denna turnén har tyvärr Al Barr varit tvungen att stanna hemma pga allvarligt sjukdom i familjen.

Lite senare är det dags för en av kvällens absoluta höjdpunkter. ”Johnny, I Hardly Knew Ya” är en gammal låt som Dropkick Murphys gör oerhört bra. Den får alltid igång publiken ännu mer.

6 av konsertens 18 låtar kommer från det senaste albumet ”Turn Up That Dial”. En av de bästa från plattan är ”Queen of Suffolk County”.

”The Bonny” är också mycket bra, men sedan kommer en liten svacka. Den varar bara ett par låtar för snart är det fullt ös igen med ”Smash Shit Up”.

Lite senare kommer ”Worker’s Song” som är en helt fantastisk låt – en av Dropkick Murphys allra bästa.

De drar ner på tempot lite i ”Rose Tattoo”. Det har varit mycket allsång under spelningen och jag har sällan sett så många fulla människor i publiken som under den senaste timmen. Och då passar ju ”Kiss Me, I’m Shitfaced” ganska bra…

Dropkick Murphys är ett fantastiskt liveband. De bildades i Boston 1996 och jag hoppas få se dem live många, många fler gånger.

Dropkick Murphys avslutar sin kanonspelning med den fenomenala ”I’m Shipping Up to Boston”.

Dropkick Murphys var enormt bra. De var det bästa bandet under torsdagen på Sweden Rock Festival 2022. De bästa låtarna var ”Blood”, ”The State of Massachusetts”, ”Worker’s Song”, ”The Boys Are Back” och ”I’m Shipping Up to Boston”.

Dropkick Murphys

Ken Casey (sång)
James Lynch (gitarr, sång)
Matt Kelly (trummor, bodhran, sång)
Tim Brennan (dragspel, mandolin, bouzouki, klaviatur, flöjt, sång)
Jeff DaRosa (banjo, mandolin, bouzouki, munspel, sång)

Övriga musiker

Kevin Rheault (bas)
Campbell Wester (säckpipa)

Evenemang

Dropkick Murphys Setlist Sweden Rock Festival 2022 2022

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.