Michael Falch live i Hvidovre

Den 9 september 2023 såg jag Michael Falch live på Kometen i Hvidovre.

Michael Falch är sångare i Malurt som jag lyssnat på i nästan 40 år och som jag såg live för första gången förra året. Han har även haft en lång solokarriär. Den utsålda konserten i Hvidovre var en del av Michael Falchs soloturné.

Michael Falch inledde med ”Nær” och en för mig okänd låt som var ganska bra.

Nästa låt var den absolut bästa under konserten. Michael berättade att han skrev ”Mød Mig I Mørket” 1981 och att han spelat den på alla konserter han gjort sedan dess. Låten finns med på Malurts album ”Black-Out”, som var det första jag köpte med bandet. Det är en lysande låt och publiken hjälpte till med allsången.

Första setet innehöll flera låtar som jag inte känner till, men ”Min stjerne” och ”Den der elsker livet” var ganska bra.

Efter en halvtimmes paus är Michael Falch tillbaka på scenen igen. Han är en mycket bra sångare och behärskar verkligen att hålla solokonsert med bara akustisk gitarr och munspel – tillsammans med en hel del humor.

”Det andet land” var en bra låt liksom ”Kære vorherre (en fodboldbøn)”.

Den följs av en historia om en tid i Flensburg som innehöll ett medley på tyska: ”Ein bisschen frieden” (Nicole) / ”99 luftballons” (Nena) / Superlove (Malurts låt även den på tyska).

Sedan kommer en av konsertens höjdpunkter. ”I et land uden høje bjerge” är Michael Falchs kanske allra bästa låt från hans solokarriär. Det är en mycket vacker låt och han bjöd på en mycket bra version.

Lite senare kommer ännu en kanonlåt. ”Den eneste i verden” är en otroligt vacker låt och kvällens andra (och sista) Malurt-låt.

Andra set, som var mycket bättre än det första, avslutas med fler bra låtar. Först ”Dig & månen & mig”, sedan ”Over Vesterbros torv” som är en av de mer ösiga låtarna.

Michael Falch lämnar scenen, men är snart tillbaka igen för extranummer. ”Juble igen som fugle” är bra, ”Sommer på vej” bättre och ”De vildeste fugle” bäst bland dessa.

Michael Falch gjorde en bra solokonsert, även om det inte riktigt var samma sak som att se honom med ett helt band. De bästa låtarna var ”Mød Mig I Mørket”, ”Den eneste i verden”, ”I et land uden høje bjerge”, ”Sommer på vej” och ”De vildeste fugle”.

Band

Michael Falch (sång, gitarr, munspel)

Publik

Ca 700 (utsålt)

Michael Falch Setlist Kometen, Hvidovre, Hvidovre, Denmark 2023

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.