Nilla Nielsen live i Skåne Tranås

131228 Maria & NicklasDen 28 december 2013 gifte sig min syster Maria sig med Nicklas i Skåne Tranås kyrka. Dessutom var det dop för deras dotter Signe. Efteråt var det fest på Tranåsgården.

Min första uppgift för dagen var att hämta Maria och Cecilia på Salongen där det hade druckits ett och annat glas champagne. Jag hade också fått den stora äran att föra Maria fram till altaret, men precis när portarna skulle öppnas kom syrran på att hon glömt brudbuketten… det var bara att kasta sig i bilen, sladda lite i gruset utanför kyrkan och snabbt köra tillbaka till Tranåsgården och hämta den. Men det gick bra och sedan kunde bröllopet börja.

Det var en härlig dag och inte blev den sämre av att min goda vän Nilla Nielsen spelade och sjöng tillsammans med Jon Jarnsäter.

Maria var vacker och lycklig. Det var ett mycket fint bröllopet och det blev lite skratt när prästen sa till brudparet ”Ni har ju kommit lite till åren…” (båda är 38). Brudparet var lite nervösa, men allt gick bra, de sa ja till varandra och kysstes. Nicklas heter numera också Hemgard i efternamn. Maria hade valt ut de låtar Nilla och Jon skulle spela. Det började med Nillas egna låt Så nära, som också är en av mina största favoriter och lite senare en cover av Kärleken förde oss samman (Ulf Lundell).

Efter bröllopet var det dags för Signes dop. Hon döptes till Signe Elisabeth Hemgard och protesterade högljutt mot de religiösa inslagen, men var glad och nöjd när Nilla sjöng Let Me Shine for You som är en väldigt fin låt. Det var första gången jag hörde den live

Setlista
  • Så nära
  • Kärleken förde oss samman (cover av Ulf Lundell)
  • Let Me Shine for You

Band

Nilla Nielsen (sång, gitarr)
Jon Jarnsäter (gitarr, sång)

Nillas spelningar under Maria & Nicklas bröllop
  1. Bröllop
  2. Bröllopsfest

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.