The Supersuckers live i Malmö

Den 22 maj 2022 såg jag en mycket bra konsert med The Supersuckers på Folk å Rock i Malmö.

Jag hade aldrig sett The Supersuckers live tidigare och fick vänta i över 2 år på att den köpta biljetten kunde utnyttjas.

The Supersuckers kommer upp på den lilla scenen och sångaren Eddie Spaghetti presenterar bandet:

We’re the Supersuckers – the greatest rock’n’roll band in the world

De drar igång en lysande cover på AC/DC:s ”Rock’n’Roll Singer”, som följs av ”All of the Time” och ”Ain’t Gonna Stop”.

”Rock’n’Roll Records (Ain’t Selling This Year)” är en av The Supersuckers bästa låtar och ”The Evil Powers of Rock and Roll” är inte mycket sämre. Det har varit en kanonbra inledning på konserten. Fullt ös hela tiden.

”Creepy Jackalope Eye” är en helt suverän rocklåt. Det är också den första låten jag hörde med The Supersuckers. För 25 år sedan släppte The Supersuckers och Steve Earle en singel ihop. Jag köpte singeln och konstaterade snabbt att The Supersuckers låt var bättre än Steve Earles. Då hade jag aldrig hört bandet tidigare. Denna låt var ”Creepy Jackalope Eye”. På Folk å Rock bjöd de på en kanonversion.

Konserten fortsätter med fler bra låtar, som ”Dead Inside”, ”Deceptive Expectation” och ”Rock Your Ass”.

Avslutningen på konserten är kanonbra. Det börjar med en lysande cover av Michael Monroes ”Dead, Jail och Rock’n’Roll”. Strax därefter är det dags för en ännu bättre cover ”Beer Drinkers & Hell Raisers” (ZZ Top).

The Supersuckers bildades 1988 i Tuczon. Eddie Spaghetti är den enda originalmedlemmen som är kvar.

Den absolut bästa låten av The Supersuckers är ”Pretty Fucked Up”. Det är en enormt bra rocklåt som man kan lyssna på hur många gånger som helst. Eddie Spaghetti klappar igång publiken och sedan är det fullt ös. Detta är utan tvekan kvällens bästa låt.

Som ni ser nedan går det inte att visa ”Pretty Fucked Up” som inbäddad video. Jag blev minst sagt förvånad när det kom ett mail om att YouTube satt en åldersgräns på 18 år och att man måste vara inloggad på YouTube för att se videon. Med tanke på hur mycket dynga med massor av svordomar det finns på YouTube som riktar sig till barn känns det här mest löjligt. Jag antar att det var låttiteln och denna text som var för mycket för YouTube.

Oh, pretty fucked up
Yeah, pretty fucked up now
Oh, she used to be pretty
But now she’s just pretty fucked up

Konserten avslutas med ”Cowboy Song” som är en bra cover av Thin Lizzy och allra sist den egna kanonlåten ”Born with a Tail”.

Det har varit en kanonbra konsert. De bästa låtarna var ”Pretty Fucked Up”, ”Creepy Jackalope Eye”, ”Rock’n’Roll Records (Ain’t Selling This Year)”, ”Born with a Tail”, ”Beer Drinkers & Hell Raisers” och ”Dead, Jail or Rock’n’Roll”.

The Supersuckers

Eddie Spaghetti (sång, bas)
Marty Chandler (gitarr, sång)
Chris Von Streicher (trummor)

Supersuckers Setlist Folk å Rock, Malmö, Sweden 2022

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.