Ulf Lundell live på Kronovall

100721 - Ulf Lundell 25Den 21 juli 2010 såg jag Ulf Lundell live. Det var min 15:e Lundell-konsert, men den första på Kronovalls Slott utanför Tomelilla.

Tyvärr var det ingen av de bättre Lundell-spelningarna jag sett, men den var betydligt bättre än vad fjanten Anders Nunstedt skrev i Expressen efter turnépremiären i Borgholm några dagar tidigare. Jag förstår inte varför Expressen envisas med att skicka AN på rockkonserter. Han gillar inte rockmusik, kan den inte och har skrivit många direkt usla recensioner genom åren. Låt AN lyssna på Kent och annat popmög istället.

100721 - Ulf Lundell 25Början av konserten är riktigt bra – Folket bygger landet, Den stora bilden, På den andra sidan och Ut ikväll.

Sedan kommer tyvärr ett ca 45 minuter långt avsnitt som är allt annat än bra. Inte ens Rom i regnet lyfter.

Den avslutande timmen är dock bra. Tillsammans vi två, Förlorad värld, Chans, Öppen bil öppen väg, Om sommaren, Connemara och Kär och galen.

 

100721 - Ulf Lundell 25Problemet är bara att det kunde vara fan så mycket bättre. Det är absolut inget fel på Uffe eller bandet, men… Har man en sådan låtskatt som Ulf Lundell har man möjlighet att välja mellan hur många bra låtar som helst. Då kan man även välja bort sådant som inte är bra.

 

 

100721 - Tidde, Maria & MikaelHär är några exempel på låtar Uffe valde att inte spela under kvällen: Hon gör mig galen, Lycklig lycklig, Pojkarna längst fram, St Monica, Fyra hjul som rullar, 67 67, Öppna landskap, Isabella, Ute på vägen igen, När jag kysser havet, Rött, Tuff match, Snart kommer änglarna att landa, Ryggen fri, Gå ut och var glad, Härligt härligt farligt farligt, Fem minuter, Vackra Anita, Dicks spitfire, Öppet hela natten, Club Zebra eller Glad igen.

Jag hoppas Ulf Lundell fortsätter spela i många år, men kanske väljer lite bättre låtar nästa gång.

Band

Ulf Lundell (Sång, gitarr, munspel)
Janne Bark (Gitarr)
Andreas Dahlbäck (Trummor)
Jens Frithiof (Gitarr)
Marcus Olsson (Klaviatur, piano & saxofon)
Surjo Benigh (Bas)

Publik

2 800

Recensioner

3 – Emil Sandgren (Ystads Allehanda)

Videos
Ut ikväll

Förlorad värld

(Oh la la) Jag vill ha dej

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.