Wilmer X live i Helsingborg

Den 14 oktober 2022 såg jag Wilmer X live på The Tivoli i Helsingborg.

Det var dags för min 15:e konsert med Wilmer X (den 3:e på denna turnén) och The Tivoli var utsålt.

Wilmer X öppnade som tidigare i ett rasande tempo med ”För dum för pop” som följs av en mycket bra ”Ah du, hur fan ser du ut”.

Jalle Lorensson eldar på publiken i en grymt bra ”Jag flippar ut”.

Det blir allsång i härliga ”Om en hund mådde så här”. Konsertens inledning är strålande.

Nisse berättar att de nyss släppt en ny platta, ”Mer för dina pengar”, och det är dags för kvällens första låt från denna. ”Nu eller nästa liv” är en av de bästa låtarna på skivan.

Sedan kommer en förändring i setlistan jämfört med konserterna på KB i Malmö 2 veckor tidigare. ”Hallå världen” är utbytt som 6:e låt mot ”Den fria världen” (som då avslutade konserterna).

Tempot ökar igen när de spelar ”Möt mej i din djungel” och ännu ett snäpp i ”Primitiv”. De följs av ett par mindre bra låtar.

Denna gång står jag nästan längst fram vid scenen och får på nära håll se Janne Lindéns gitarrsolo som inleder klassikern ”Blod eller guld” från albumet ”Djungelliv”.

”Vem får nu se alla tårar” från albumet ”Mambo feber” är mycket lugnare, men nästan lika bra. Som vanligt är den populär bland publiken.

Den följs av ”Söt sak” och den enda nya låten på setlistan; ”Bill & Bull blues” från albumet ”Mambo feber”.

”Slickar den hand som slår” är ett nytt mästerverk av Wilmer X och inleds med ett av många härliga munspelssolon av Jalle. Det är den bästa låten från nya albumet ”Mer för dina pengar”. Ett enormt ös i en helt lysande rocklåt.

Wilmer X är Sveriges bästa band och helt makalösa live. Nisse Hellberg (sång, gitarr), Jalle Lorensson (munspel), Thomas Holst (bas, sång), Sticky Bomb (trummor) och Janne Lindén (gitarr) visar hur bra en livekonsert kan vara.

”Teknikens under” är även denna kväll kanonbra. Det enda lite störande på konserten är att det är fler riktigt fulla personer bland publiken än vanligt. Annars är The Tivoli en jättebra rockklubb.

”Hon är ihop med en insekt” är kvällens bästa låt. Herregud vilket ös det är – hela låten igenom. Makalöst bra!

Wilmer X lämnar scenen till stora applåder, men är snart tillbaka för extranummer. Först kommer ”Bäst före dan efter”, som från nya albumet. En lysande konsert avslutas med en fantastisk ”Spela under hot”. Återigen ett rasande tempo och hög volym. Härligt!!!

Nästan alla låtar var kanonbra, men allra bäst var ”Hon är ihop med en insekt”, ”För dum för pop”, ”Jag flippar ut”, ”Slickar den hand som slår”, ”Spela under hot”, ”Blod eller guld” och ”Om en hund mådde så här”.

Efter konserten pustar jag ut med en öl i baren och pratar med några kompisar.

Wilmer X

Nisse Hellberg (sång, gitarr)
Jalle Lorensson (munspel)
Thomas Holst (bas, sång)
Sticky Bomb (trummor, sång)
Janne Lindén (gitarr)

Publik

Ca 600 st (utsålt)

Wilmer X Setlist The Tivoli, Helsingborg, Sweden 2022

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.